Biodata Aiman Hakim Ridza Mentor 5

by MyBlogSantai on February 9, 2012

Teknik Pukau Pelanggan Teknik Pukau Pelanggan

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Wah! sekarang ni kecoh tentang slot lestary ‘Vanilla Coklat’. Watak yang dibawa oleh Izara Aishah dan Aiman Hakim ni benar-benar menjadi. 

Izara Aishah menggunakan namanya sendiri dalam cerita ini. Manakala Aiman malakonkan watak Amir. Bermula dari drama ini lah nama Aiman mula melonjak naik dan mula digilai peminat terutamanya kaum perempuan.

Drama Komedi Romantik itu berjaya menarik minat penonton. Perjalanan cerita yang menarik dan kelakar ini sangat-sangat mencuit hati.

Biodata Aiman Hakim Ridza Mentor 5

Aiman merupakan artis yang lahir daripada program mentor Musim ke 5 yang mana Salma berjaya menjadi juara Mentor musim tersebut. Izara Aishah pula kelahiran Dewi Remaja 2011 yang merangkul naib juara selepas tewas dengan Neelofa.

Berikut ingin saya kongsikan sedikit biodata ataupun info tentang Amir ataupun Aiman Hakim.

Nama Penuh : Aiman Hakim bin Ridza Abdoh
Tarikh Lahir : 17 Januari 1989
Tempat Lahir : Johor Bahru
Umur : 23 Tahun

Sejak dari lahir Aiman tinggal di johor sehinggalah tahun 1990. Kemudian, dia berpindah ke Pulau Pinang hingga  1994. Bermula tahun 1994 dia menetap di Shah Alam dan Subang Jaya.

Selain mempunyai bakat nyanyian, Aiman juga merupakan seorang yang aktif bermain bola sepak. Aiman pernah menjadi kapten pasukan dan mewakili Selangor dalam Kejohanan Bola Sepak Sekolah Rendah Malaysia pada tahun 2001 ketika usianya 12 tahun.

Pada tahun 2004 dan 2005, Aiman banyak bermain bagi mewakili Malaysia dalam Youth World Cup Under 17 (FIFA) di Tokyo. Banyak lagi pertandingan-pertandingan bola sepak bawah 17 tahun diwakili oleh Aiman untuk mengharumkan nama Malaysia seperti di Bangkok, Jakarta, Hong Kong dan lain-lain.

Pengalaman yang paling tidak dapat dilupakan ialah apabila dia bermain bola sepak bersama pasukan Bayern Munich.

Kiranya Aiman ni bukan sahaja hebat dalam bidang nyanyian, malah turut hebat dalam dunia bola sepak!!

amir dan zara

amir dan zara

Amir Vanilla Coklat

Aiman Hakim

Aiman Hakim

Aiman Hakim

** Biodata Aiman Hakim Ridza Mentor 5

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (90 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +39 (from 39 votes)
Biodata Aiman Hakim Ridza Mentor 5, 9.5 out of 10 based on 90 ratings

{ 25 comments… read them below or add one }

Rebecca Ersizuric Johen February 15, 2012 at 3:43 PM

Handsome Boy .. Bley thn la Aiman nie .. Menyanyi pandai , berLakon pandai main BoLa spak pn pnDai .. Mmg sah keHebatan Aiman nie .. ;) I’m ur Fans ..

Reply

MyBlogSantai February 15, 2012 at 4:52 PM

Sama la kita..hahaha. Suka dia berlakon dalam vanilla coklat. mimik muka bersahaja dan real. Rasanya Aiman ni bakal bersinar :)

Reply

ct nur hawa February 17, 2012 at 2:06 PM

Oh my god,,u are handsome bOyz .. wOw dye pndai maen bOla la !! hahaha !! :D

Reply

anto gigit February 18, 2012 at 11:17 AM

berlakon dan menyanyi lg bersinar teruskan

Reply

illuni saranghae March 10, 2012 at 8:18 PM

keep it up .

Reply

nur natasha March 11, 2012 at 12:56 AM

i like you drama and izara aishah so good hohoho….

Reply

rabiatul nur ain March 14, 2012 at 10:53 AM

abg aiman !!
abang cool laa !!
especially masa brlakon vanilla coklat !!
abg sweet sgt dgn zara !!
:P

Reply

siti March 15, 2012 at 9:10 PM

waaa!!!!!!! i love aiman hakim ridza so much. dh lah pandai main bola , pandai nyanyi lak tu. lakonan pun bagus. keep it up

Reply

syahidatul umairah April 8, 2012 at 12:46 PM

waaa!!!!!!! i love aiman hakim ridza.dah lah berlakon dengan izara aishah paling best di dunia……..
AIMAN HAKIM RIDZA <3 IZARA AISHAH
JANGAN MARAH YE :) :) :)

Reply

izizzati April 22, 2012 at 11:18 AM

handsome gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Reply

izizzati April 24, 2012 at 11:18 AM

aiman hakim ni handsome ^^

Reply

natalia May 1, 2012 at 4:00 PM

boleh bekanalan

Reply

rasty katy May 15, 2012 at 5:11 PM

aiman your are so handsome

Reply

maisarah zuhaimi May 19, 2012 at 11:44 AM

aiman hakim i love uuuuuuuuuuuuuu..

Reply

honey bee June 4, 2012 at 8:01 PM

x tau la nak gelar abg aiman nie ape…….sme ade hensem @ cute……..

Reply

florensia ilok June 21, 2012 at 9:36 PM

izara dan aiman mmang cecocoklah….apa-apa pon,,truskanlah career anda..

Reply

saranya July 28, 2012 at 1:51 PM

i love uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Reply

Efie elya gomez August 5, 2012 at 10:19 PM

Awak bkn saje hensem tp romantic sngt…^_<,aiman

Reply

natasya sya October 14, 2012 at 11:41 AM

handsome,cute…nak jer jumpa ngan dia..tapi sabar je lah hehe :)sekarang couple ngan sape??

Reply

Ain Anisa October 14, 2012 at 11:47 AM

Hai..sy minat awk! sebab awk macho..awk dah ada berapa girlfriend??HAHAH!! sorrylah gurau..takleh!?ada mak sedara saya, dia minat awk tapi dia takde FB skang dia umur 22 thun same lah…ceh..dia cantik tau.. berkenan lah 2..??? haha :)

Reply

suhaini amyra November 2, 2012 at 9:58 AM

aiman ngan izara brcinta ker diorang 2 sesuai sgt lh cmel sgt klau blih biar diorang trs kawin

Reply

suhaini amyra November 2, 2012 at 9:59 AM

kak izara cntek lh blih x sye brkawan ngan akak

Reply

Cik Lisa February 13, 2013 at 6:58 PM

lisa minta izin untuk share yer, hehe
Cik Lisa recently posted..Download Paint Tool Sai Full Version – No TrialMy Profile

Reply

Ku Muniey March 12, 2013 at 11:59 AM

adoiiii….
handsome nye abg aiman hakim ridza…
mmg serasi berlakon dgn izara aishah…
huhuhu…. :p

Reply

nishah batrisyah April 15, 2013 at 11:50 AM

tarik lahir awak 17 januari saya 18 januari

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: